voor mens & hond

Jouw hondenschool en raadgever, online en aan huis

Cursus aanbod

 

Privetraining 

 

The Dog Effect staat voor maatwerk. We bieden individuele trainingen aan bij jou thuis of op een openbare locatie in de buurt. Ook is het mogelijk om de trainingen samen met je partner of met het hele gezin te doen. We gaan natuurlijk oefenen, maar er is ook ruimte voor vragen en advies

  

We werken niet met een standaard cursus, om één simpele reden: iedereen is anders! De wensen zullen per persoon verschillen en ieder hond vraagt om zijn eigen aanpak. Hoe doen we het dan wel?

Tijdens een eerste kennismaking kijken we samen waar de behoefte ligt en wat wenselijk is. Zo zal een puppycursus uit een aantal basisoefeningen bestaan, maar gaan we samen kijken waar we de cursus mee aanvullen.

De ene hondeneigenaar zal vooral op zoek zijn naar hulp bij het socialiseren en habitueren, waar de ander de trainingen liever besteed aan het oefenen van concrete vaardigheden. Daarnaast heeft iedereen zo zijn eigen leefregels. Mogelijk moet jouw hond leren dat hij niet op de bank mag, terwijl een ander zijn of haar hond leert om op een kleedje op de bank te liggen. Weer iemand anders wil hier geen tijd aan besteden, omdat de hond gewoon op de bank mag.

Heb je de puppycursus al doorlopen of is je hond al wat ouder, dan zijn er nog steeds veel mogelijkheden. Je kunt verder aan de slag met gehoorzaamheidsoefeningen, het aanleren van (praktische of leuke) trucjes of een mix hiervan. Vaak worden ook de oefeningen uit de puppycursus verder uitgebreidt. 

 

Om je op weg te helpen staat hieronder een lijst met oefeningen ter inspiratie. Zijn er andere wensen, dan kijken we natuurlijk of dat mogelijk is.

Geen idee? Geen zorgen! Dan stelt The Dog Effect een passende cursus samen.

Pootje

Zwaai

Op een krukje

Zoek (baas, speeltje, telefoon, etc.)

Achteruit lopen

Parcours (springen, tunnel, om, etc.)

Kruipen

Deur/kast open en/of dicht

Lamp aan

Denkspelletjes

Zigzaggen door benen

 

 

 

Hier komen

Wandelen

Nee

Zitten

Liggen

Optillen

Lichamelijk onderzoek

Sociaal gedrag (naar ... )

Dapper zijn (bij ... )

Negeren (van ... )

Huisregels

 

Blijven

Stop

Plaats

Staan

Plat

Traplopen

Aan de voet

Tussen

Apporteren

Appèl op afstand

Onaangelijnd volgen

 

 

Puppycursus

Trucjes

Gehoorzaamheid

Inspiratie

Heeft jouw hond last van een hardnekkig gedragsprobleem? 

Dan adviseren we je om een gecertificeerde gedragstherapeut in te schakelen. Op de website van de NVGH vind je een gedragstherapeut bij jou in de buurt. 

'Uit handen' trainingen 

 

Het kan zijn dat je een deel van de training van je hond uit handen wilt geven. Je bent bijvoorbeeld fysiek niet in staat om je hond een bepaalde taak aan te leren, je loopt zo vast dat je je hond even niet goed kunt aansturen of je vindt het gewoon makkelijker! Vaak zet je hond net wat sneller stappen, als ervaren trainers, de training overnemen. We werken met twee trainers zodat we praktijksituaties na kunnen bootsen en gericht afleiding in kunnen zetten. Je kunt bij ons terecht voor het ombuigen van ongewenst gedrag, maar ook voor specifieke, afgebakende oefeningen.

Ook 'uit handen' trainingen zijn maatwerk. Per hond, hulpvraag en wens verschilt de duur van de training. Het kan zijn dat je het gewenste gedrag graag behaald wilt zien, of dat je al tevreden bent wanneer je op weg geholpen bent.  

Het is belangrijk om te weten dat hond en baas altijd als team functioneren. Het gedrag van de hond staat niet los van dat van de baas. Vandaar dat het na één of meerdere 'uit handen' trainingen, altijd nodig is om ook nog een gezamenlijk trainingsmoment te hebben.