voor mens & hond

Jouw hondenschool en raadgever, online en aan huis

Bepaal zelf

 

hoeveel

 

begeleiding

 

gewenst is  

Aanschafbegeleiding

 

Speciaal voor de beginnende pupkoper (of wordt het toch een herplaatser?).

 

Ras/kruising

Graag help ik je uitzoeken welke hond bij je past. We kijken naar je voorkeuren, maar ook naar je levensstijl, karakter en woonomstandigheden. Een hond moet niet alleen leuk zijn, maar ook goed bij je passen. Denk maar eens aan de keuze van een partner. Je wilt ’s ochtends graag naast een knapperd wakker worden, maar als jullie karakter niet matcht is het snel gedaan met de liefde! 

 

Contact leggen en op bezoek

En dan is het zover. Je hebt een hond(je) op het oog en neemt contact op met de verkoper. Wist je dat de meeste fokkers gillend wegrennen als je ze mailt met de vraag ‘wat kost een pup?’ of de wens ‘ik wil graag een bruine.’? Voor je het weet sta je met 1-0 achter en kan je die pup wel vergeten! Samen zorgen we ervoor dat de verkoper van jouw toekomstige hond weet wat jij te bieden hebt.

Als het dan zover is dat je jouw toekomstige maatje werkelijk mag gaan ontmoeten, geef ik je graag nog wat tips mee als laatste check om te bepalen of de verkoper echt de juiste intenties heeft.   

 

 

Verantwoorde fokker/organisatie/verkoper

De beste manier om van broodfokkers en handelaren af te komen is om geen pups bij ze te kopen. Maar wanneer heb je te maken met een gelegenheidsnestje en wanneer is er sprake van broodfok? Hoe weet je of een fokker betrouwbaar is? Ik help je om het kaf van het koren te scheiden. Krijg je met mijn begeleiding de snelste en goedkoopste weg naar een hond? Nee, dat niet. Wel de weg waar je achter kan staan. Welke stap je zet, blijft natuurlijk je eigen keuze. Ook wanneer je budget minder groot is, denk ik graag met je mee hoe je op een verantwoorde manier een hond kunt aanschaffen en onderhouden.